CARDON COLLECTION

Mistä kaikki sai alkunsa ja kuinka tähän päädyttiin?

]

 

Mistä Cardon lähti liikkelle?

Cardon on syntynyt kahden, vaatemarkkinoiden laaduttomuuteen tyytymättömän kaverin yhteentörmäyksestä. Me molemmat olimme huomanneet käyttämiemme markkinoilla olevien vaatteiden vaihtelevan laadun eikä useinkaan kalliskaan hinta ollut tae hyvästä ja kestävästä lopputuotteesta. Omassa käytössämme olleet vaatteet olivat hajoilleet ennen aikojaan ja usein sai törmätä erinäisiin valmistusvikoihin. Samanlainen viesti kaikui monessa eri yhteydessä niin naisten kuin miestenkin vaatetuksen piireissä. Eettiselle, laadukkaalle ja hintansa arvoiselle vaatteelle oli tilausta!

Työstäessämme ajatusta vaatebrändistä, alan eettiset ongelmat nostivat päätään. Ala tuottaa 10% maailman hiilijalanjäljestä ja on toiseksi suurin vesistöjen saastuttaja. Huono laatu on myös maailmanlaajuinen ongelma, sillä lyhyt käyttöikä tarkoittaa enemmän vaatteita ja lisää saasteita. Ympäristövaikutukset vaateteollisuudella ovatkin huomattavan suuret, jota ei välttämättä osaa mieltää samalla tavalla ongelmaksi kuin esimerkiksi öljyteollisuutta.

Tästä inspiroituneena me päätimme perustaa brändin, jossa alusta saakka vaalimme arvojamme ja muutamme vaateteollisuuden suunnan puhtaammaksi, terveemmäksi ja läpinäkyväksi. Tyyliä ja kestävyyttä unohtamatta!

Tavoitteemme

Alusta asti vaatimuksemme brändille ovat olleet korkealla. Ilmettä suunniteltiin, ideoitiin, haettiin brändin fiilistä ja tunnelmaa. Pitkän työn jälkeen muodostui ajatus kovan paineen tekemästä timanttisuudesta ja tätä kuvaamaan päädyimme kolmeen Cardontimanttiin, toisistaan erilaisia yksilöitä, mutta jokainen tavallaan hioutunut täydelliseksi. Cardon on vaatebrändi, joka kasvaa vaikka kivestä ja suunnittelee tuotteet jokaista yksityiskohtaa ajatellen.

Laatuvaatimuksemme

Monien tuotteiden kestävyys nousee nykyaikana yhä useammin otsikoihin ja tavoitteenamme on viedä eteenpäin kulttuuria, jossa pyritään pois kertakäyttömuodista. Lisäksi haluamme, että asiakkaamme tietävät meiltä ostaessaan saavansa tuotteen, joka on käynyt läpi tarkan seulan ja suunnittelutyön. Pienet yksityiskohdat ja materiaalit ovat tärkeitä joka vaiheessa, jotta tuote sopii hyvin päälle ja näyttää hyvältä. Omaa tyylisuuntaamme varten olemme käyneet suunnattoman määrän markkinoilla olevia malleja läpi, jonka lisäksi olemme keränneet palautetta sekä mielipiteitä varhaisessa suunnitteluvaiheessa.

Tuotteet

Tuotamme monipuolisesti vaatteita kotimaisille ja kansainvälisille markkinoille. Verkkokaupastamme saa julkaisupäivästä alkaen toimitukset ympäri Eurooppaa. Perusmallistomme on tyylikkäällä otteella tehty ja teemme monipuolisesti kokeiluja eri osa-alueilla. Päätuotteemme ovat colleget, t-paidat, hupparit ja neuleet niin naisille kuin miehillekin.

Arvomme

  • laatu
  • luotettavuus
  • kestävyys
  • eettiset toimintatavat

Missio

Tuottaa kestävää ja laadukasta vaatetta eettisesti, joka näyttää hyvältä ja sopii päivittäiseen käyttöön.

Metodi

Tutkitaan laajamittaisesti markkinoilla olevia tuotteita ja materiaaleja. Mietitään brändiin sopivat tuotteet, työstetään eri vaihtoehtoja tuottajan ja suunnittelijan kanssa. Valitaan vaihtoehdoista parhaiten sopivat tuotteet ja altistetaan asiakkaiden kritiikille mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Eettiset toimintatavat varmistetaan yhdessä tuottajien kanssa.

Lupaus

Tuotteemme ovat eettisiä luottovaatteita, joita voi käyttää pitkään niin tyylinsä kuin kestävyytensä puolesta.

 

TUOTTEIDEN ALKUPERÄ

Käyttömukavuus ja kestävyys ovat tärkeimmät kriteerimme materiaalivalinnoissa. Tämän on mahdollistanut Black Moda, joka on toiminut kotimaisilla markkinoilla jo yli 20 vuotta. Yhteisymmärrys tuotteidemme vaatimuksista löytyi ja olemme saaneet yhteistyössä kehitettyä Cardonille oman materiaalin. Lisäksi yrityksen arvot vastaavat omiamme, joten valinta on ollut luonteva. Black Modan tehdas sijaitsee Portugalissa, jossa työolosuhteet ja lainsäädäntö ovat korkealla eurooppalaisella tasolla.

 

SUUNNITTELUTYÖ

Teknisessä suunnittelutyössä käytämme paikallisia palveluja Silvo Designilta, joka auttaa meitä realisoimaan vaativat tarpeemme mallistojen suunnittelussa timanttisen Cardon-laadun saavuttamiseksi. Suunnittelutyössä olennaisia asioita ovat kaavoituksen onnistuminen istuvuuden takaamiseksi ja tuotteiden ulkonäön suunnittelu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *