Missä ja miten vaatteemme valmistetaan: Osa 2 värjäämö

Värjäämön sisäänkäynti sisäpihalta kuvattuna

Värjäämön sisäänkäynnillä on portinvartija, joka päästää meidät sisään. Tuotantolaitoksesta löytyy mittava kemikaalivarasto, vedenpuhdistamo ja oma sähköntuotanto, joten ei ole ihmekään, että liikkumista valvotaan tarkemmin. Sisällä meidät vastaanottaa vientikaupasta vastaava iloisesti hymyillen. Keskustelemme lyhyesti myös siitä, että kuinka tällaiset vierailut myös parantavat yhteistyötä jatkossa. Prosessin ymmärtäminen jo suunnittelua tehdessä parantaa lopputuloksen laatua.

Oikean värin haku tehdään automaattisesti

Ensimmäisenä lähdemme liikkeelle laboratoriosta, jossa esillä on automatisoitu laitteisto värisekoitusten hakemista varten. Noin biljardipöydän kokoisessa laitteessa on näkyvillä kymmeniä erilaisia pulloja, jotka sisältävät eri väriaineita. Näistä robotti hakee sopivat sekoitussuhteet oikean värin löytämiseksi. Ottaen huomioon, että jo Pantonen värikartasta löytyy lähes 5000 erilaista väriä, automatisointi antaa huomattavasti luotettavamman lopputuloksen.

Vierailumme jatkuu tehtaan puolelle, jossa näkyy värjäykseen käytettäviä tankkeja. Ulkoisesti tankit näyttävät painetankeilta, joihin on kytketty erilaista tekniikkaa ja mittauslaitteita. Värjäyksen aineet tulevat putkistoa pitkin tankkeihin, jonne kankaat laitetaan käsittelyyn.

Värjäämöllä on OKO-TEX standardi, joka määrittelee kemikaalien käyttöä ja asettaa rajat lopputuotteelle. Sen lisäksi toimintaa ohjaa ISO-14001 ympäristösertifikaatti ja GOTS standardi taas asettaa omia vaatimuksia GOTS luomutuotannolle.

Värien ohjauskeskus.

Värit syötetään robotin avulla automaattisesti tuotantoon putkistoa pitkin ja ihmiset eivät ole suoraan tekemisissä väriaineiden kanssa. Valmistuslaitos on myös Bluesign kumppani, joka valvoo värjäyksessä ja viimeistelyssä käytettyjä aineita. Aineiden tulee olla testattuja hyväksytysti siten, että ne eivät sisällä ihmiselle tai ympäristölle haitallisia aineita.

Kemikaalivarasto

Teemme pikaisen visiitin kemikaalivaraston puolelle. Tilassa säilytetään värjäämiseen tarvittavia aineita, joista sekoitetaan lopulliset värit reseptien mukaisesti. Työntekijöillä on varastossa käytössään kaasunaamari siltä varalta, että säiliö sattuisi rikkoutumaan.

Vedenkäsittelyallas
Sähköntuotantolaitos

Ulkona sijaitsee vedenkäsittelyallas ja sähköntuotantolaitos. Tuotantotiloista kaikki vesi ohjataan ensin sisäisellä viemäröintijärjestelmällä vedenkäsittelyaltaaseen ja vasta käsittelyn jälkeen se siirretään julkiseen viemäriverkostoon. Veden säästymisen kannalta olennaista on miten käytetty vesi palaa takaisin luontoon. Onko se vielä käyttökelpoista tuotannon jälkeen vai saastuttaako jätevesi ympäristöä. Esimerkiksi Stacey Dooleyn dokumentissa muotiteollisuudesta näytetään mitä saadaan pahimmillaan aikaiseksi, kun jätevedet päästetään sellaisenaan takaisin lähimpään jokeen.

Tehdas tuottaa itse oman sähkönsä ympäristöystävällisemmällä polttoaineella. Tarkka polttoaine jäi epäselväksi kielimuurin takia, mutta yleisesti ottaen Portugalissa tuotetaan sähköä tuulivoimalla 21,6 %, vesivoimalla 15 %, biomassalla 5,1 % ja aurinkovoimalla 1,6 % (luvut perustuvat vuoden 2017 sähköntuotantoon). Viikonloppuisin sähköä myydään myös julkiseen verkkoon.

Värjätty kangas suoristetaan siihen tarkoitetuilla laitteilla

Värjäyksen lisäksi tehtaalla tehdään myös kuosipainatuksia digipainolla tai perinteisellä painomenetelmällä painorullien avulla. Olosuhteet kuosipainatuksissa ovat hyvin kontrolloituja, sillä lopputulokseen vaikuttavat ympäristön olosuhteet, kosteudesta lämpötilaan. Digipainatuksessa on päädytty siirtämään printti kokonaan toiseen rakennukseen paremman kontrollin saavuttamiseksi olosuhteiden hallitsemisessa.

Painorulla

Ennen kankaan siirtymistä eteenpäin ompelimoon, suoritetaan vielä kankaiden kuivaus ja tarvittavat jälkikäsittelyt. Kaiken kaikkiaan käynti on ollut hyvinkin opettavainen ja antanut meille prosessista parempaa käsitystä. Vastuullinen toiminta myös näkyy tehtaan toiminnassa käytännössä. Väriaineet valitaan sen mukaan, että ne eivät ole ihmisille vahingollisia, jätevesi käsitellään ennen sen päästämistä viemäriverkostoon, väriaineiden käsittelyn hoitaa koneet, jotta ihminen ei altistu niille ja lopputuotteen kemikaalitasoja valvotaan. Kolmannessa osassa käsitellään ompelimon toimintaa, joka on tämänkertaisen vierailumme viimeinen paikka.

Cardon Collection,
Rauno ja Mikael

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

× Kuinka voimme auttaa?